szolgáltatásokszolgáltatásaink

 

Környezetvédelmi szolgáltatói tevékenységek:

 

 

Engedélyek:

 

 

szolgáltatásaink2

 

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatói tevékenységek:

 

  • Komplex környezetvédelmi ellenőrzés a megbízó telephelyén (a szerződésben meghatározott gyakorisággal). Az észlelt hiányos-ságokról, szabálytalanságokról szakvélemények, feljegyzések készítése.

 

 

szolgáltatásaink3

 

Ingyenes szolgáltatások:

 

  • Környezetvédelmi állpotfelmérés

 

Egy betonüzem 8 millió forintos esete a környezetvédelmi felügyelőséggel

2010-10-01

Irodánk egy véletlen során belefolyt a következő ügybe: „A” betonüzem 2008-ban kirúgta „B” környezetvédelmi megbízottját egy egészségügyi vita kapcsán...

 

hir8.jpgEzt követően az „A” betonüzem ügyvezetése „kézbe vette” cége környezetvédelmi teendőit és „C” ügyvezető saját maga készítette el az éves hulladékbevallást (bármilyen környezetvédelmi alapvégzettség nélkül természetesen).

Az „A” betonüzem a technológiájából visszamaradt betongyártási melléktermékét 2009-ben átadta „D” és „E” önkormányzatoknak ill. „F” lovardának, akik az anyagot útfeltöltésre használták. „C” ügyvezető természetesen minden kiszállítást szállítólevéllel dokumentált és belerakta az adatokat a hulladék nyilvántartásába, ill. a HT bevallásba.

Az éves bevallás letárolását követően a területileg illetékes környezetvédelmi felügyelőség eljárást indított „A” betonüzem ellen illegális hulladékátadás miatt, és közel 8 milliós hulladékgazdálkodási bírság forgott kockán, mivel „D, E, F” átvevők semmilyen hulladék begyűjtési, hasznosítási engedéllyel nem rendelkeztek. A végzésre 8 napon belül írásos észrevételt tett a felügyelőségen „A” betonüzem (Irodánk segítségével), amelyet pozitívan bírált el a hatóság és megszüntette az eljárást azzal az indokkal, hogy a darabos transzportbetont terméknek és nem hulladéknak tekintette a felügyelőség.

A történetből levonható az a tanúság, hogy az éves bevallást kizárólag csak környezetvédelmi szakemberrel szabad elkészíttetni…

Vissza a hírek listájához