szolgáltatásokszolgáltatásaink

 

Környezetvédelmi szolgáltatói tevékenységek:

 

 

Engedélyek:

 

 

szolgáltatásaink2

 

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatói tevékenységek:

 

  • Komplex környezetvédelmi ellenőrzés a megbízó telephelyén (a szerződésben meghatározott gyakorisággal). Az észlelt hiányos-ságokról, szabálytalanságokról szakvélemények, feljegyzések készítése.

 

 

szolgáltatásaink3

 

Ingyenes szolgáltatások:

 

  • Környezetvédelmi állpotfelmérés

 

Megjelentek az OKIR honlapján a környezetvédelmi adatszolgáltatások új elektronikus nyomtatványai

2014-12-20

A Földművelésügyi Minisztérium hivatalos OKIR weboldalán megjelentek az elektronikus környezetvédelmi nyomtatványok, amelyeket kizárólag elektronikusan lehet beküldeni a hatóságokhoz januártól. (Kivéve a VKJ és a csomagolással kapcsolatos gyártói adatszolgáltatások.) A nyomtatványok az ANYK nyomtatványkitöltő programmal működnek (a régi KVADATSZOLG program fejlesztése megszűnt) és a beküldéshez a környezethasználó álltal megbízott természetes személynek un. ügyfélkapu regisztrációval is rendelkeznie kell. A környezethasználó összerendelését a beküldő természetes személlyel a kitöltött KAR adatlapcsomag MEGH betétlapjával kell kezdeményezni. A MEGH betétlapot 2 példányban ki is kell nyomtatni, amelyet a környezethasználónak cégszerűen alá is kell írnia, továbbá a beküldő természetes személynek is. A betétlapokat az iratlefűzés szabályai szerint meg kell őrizni és a hatóság részére szükség esetén be kell mutatni hitelesen. A KAR adatszolgáltatáshoz az aláírt MEGH lap bedigitalizált formátumát csatolni kell pdf vagy jpg formátumban elektronikusan (papír alapon nem küldhető be a nyomtatvány). A MEGH lap elfogadásról a környezethasználó és a beküldő is hivatalos értesítést fog kapni a hatóságtól.

 

Javasoljuk a Tisztelt Környezethasználóknak, hogy a MEGH lappal kapcsolatos KAR adatszolgáltatást szíveskedjenek megtenni még januárban, hogy a februári, márciusi bevallások már ütemezetten és fennakadás nélküliek legyenek.

 

hir17.jpgLényeges változások:

Az adóhatósághoz és vámhatósághoz előzetesen beküldött T180, R02 ügyfélkapus regisztrációkat, hozzárendeléseket az elektronikus adóbevallások és adatszolgáltatások teljesítéséhez a környezetvédelmi hatóság nem fogadja el, ezért a MEGH lapot mindenféleképpen ki kell tölteni és be kell nyújtani a KAR adatlap csomagban!

 

Vissza a hírek listájához