szolgáltatásokszolgáltatásaink

 

Környezetvédelmi szolgáltatói tevékenységek:

 

 

Engedélyek:

 

 

szolgáltatásaink2

 

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatói tevékenységek:

 

  • Komplex környezetvédelmi ellenőrzés a megbízó telephelyén (a szerződésben meghatározott gyakorisággal). Az észlelt hiányos-ságokról, szabálytalanságokról szakvélemények, feljegyzések készítése.

 

 

szolgáltatásaink3

 

Ingyenes szolgáltatások:

 

  • Környezetvédelmi állpotfelmérés

 

Munkahelyi gyűjtőhelyet érintő változások

2014-10-01

Hatályba lépett az egyes hulladékgazdálkodási létesítmények kialakításának és üzemeltetésének szabályairól szóló 246/2014.(IX.29.) Korm rendelet, amely többek között a munkahelyi gyűjtőhelyekkel kapcsolatban a szokásostól eltérő rendelkezéseket ír elő:

Munkahelyi gyűjtőhelyet logikusan a hulladék képződés helyén célszerű kialakítani, amennyiben ez műszaki és környezetvédelmi szempontból indokolt és lehetséges.

 

Munkahelyi gyűjtőhelyet amennyiben nem önálló helyiségben alakíják ki, hanem pl. az üzemcsarnokban, akkor körül kell határolni vonal felfestésével vagy kerítéssel.

Egy telephelyen több munkahelyi gyűjtőhely kialakítása esetében a munkahelyi gyűjtőhelyeket jól olvasható táblával kell megjelölni.

Munkahelyi gyűjtőhelyen hulladék a képződésétől számított fél évig tartható, a 6 hónap letelte előtt gondoskodni kell a hulladék kezelőnek történő átadásáról vagy üzemi gyűjtőhelyre történő berakásáról. A rendelet nem tesz külömbséget a veszélyes ill. nem-veszélyes hulladékok munkahelyi gyűjtésével kapcsolatban, ezért a 6 hónapos gyűjtési intervallum mind a két hulladéktípusra vonatkozik.

 

Vissza a Hírek listájához