szolgáltatásokszolgáltatásaink

 

Környezetvédelmi szolgáltatói tevékenységek:

 

 

Engedélyek:

 

 

szolgáltatásaink2

 

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatói tevékenységek:

 

  • Komplex környezetvédelmi ellenőrzés a megbízó telephelyén (a szerződésben meghatározott gyakorisággal). Az észlelt hiányos-ságokról, szabálytalanságokról szakvélemények, feljegyzések készítése.

 

 

szolgáltatásaink3

 

Ingyenes szolgáltatások:

 

  • Környezetvédelmi állpotfelmérés

 

Termékdíj változások csak később

2010-12-01

A Költségvetési törvény nem tartalmaz drasztikus környezetvédelmi termékdíj bevételt (maradt a 25 milliárd Ft), ebből feltételezhető, hogy a médiából jövő jelentős termékdíj változások csak 2011. év nyarán vagy év végén lépnek majd életbe:

 

  • hir10.jpgMegszűnik a koordináló szervezetek által nyújtott termékdíj mentesség rendszere, 100%-os díjfizetési kötelezettség lép életbe, felszámolják valószínűleg a koordináló szervezeteket is, amelyek helyett az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség veszi majd át a hasznosítási feladatokat a kötelezettektől, a befizetett termékdíj ellenében.
  • Egyéni mentességi engedélyt csak akkor kaphat a kötelezett, amennyiben a hulladék visszagyűjtését, anyagában való hasznosítását saját maga eltudja végezni, megszűnik a bérhasznosíttatás rendszere. A tervezetben ez tematika szerepel a kenőolaj termékdíjának visszaigénylésénél is sajnos.
  • Termékdíj képviselői feladatot, termékdíj ügyintézői végzettséggel rendelkező személy is elláthat, nem kell az Art. szerinti végzettség.


Javasoljuk a Tisztelt Kötelezetteknek, hogy december 31-ig kössenek termékdíj átvállalási szerződést, ill. hasznosítási megállapodást koordináló szervezettel, amennyiben nem rendelkeznek mentességgel, mivel a Kht-k 2 évre szóló új mentességi engedélyét az Országos Zöldhatóság novemberben kiadta.

 

Vissza a hírek listájához