szolgáltatásokszolgáltatásaink

 

Környezetvédelmi szolgáltatói tevékenységek:

 

 

Engedélyek:

 

 

szolgáltatásaink2

 

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatói tevékenységek:

 

  • Komplex környezetvédelmi ellenőrzés a megbízó telephelyén (a szerződésben meghatározott gyakorisággal). Az észlelt hiányos-ságokról, szabálytalanságokról szakvélemények, feljegyzések készítése.

 

 

szolgáltatásaink3

 

Ingyenes szolgáltatások:

 

  • Környezetvédelmi állpotfelmérés

 

Újabb adminisztrációs kötelezettség a csomagolószert (akár önmagában, akár csomagolásként) forgalomba hozóknak

2013-01-31

A csomagolási hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási követelményekről szóló 442/2012.(XII.29.) Korm rendelet 12.§(1) alapján a gyártó az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség felé adatot szolgáltat a tárgyévben kibocsátott csomagolószereiről ill. csomagolásairól a tárgyévet követő év január 31-ig.

 

hir18.jpgAz adatszolgáltatás alól kizárólag csak a termékdíj törvényben meghatározott un. csekély mennyiségű csomagolást kibocsátó kötelezettek kapnak mentességet, azaz az általános szabályok szerint adózó kötelezettek (amelynek hasznosítási kötelezettségét az OHÜ teljesíti), sajnos nem mentesülnek az adatszolgáltatási kötelezettség alól!


Javasoljuk a Tisztelt Kötelezetteknek a nyomtatvány kitöltését és beküldését az OKTVF részére, akár még utólag teljesítve is, mivel a mulasztás miatt jelentős hulladékgazdálkodási bírságot is kiszabhat a főfelügyelőség.

 

Vissza a hírek listájához