szolgáltatásokszolgáltatásaink

 

Környezetvédelmi szolgáltatói tevékenységek:

 

 

Engedélyek:

 

 

szolgáltatásaink2

 

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatói tevékenységek:

 

  • Komplex környezetvédelmi ellenőrzés a megbízó telephelyén (a szerződésben meghatározott gyakorisággal). Az észlelt hiányos-ságokról, szabálytalanságokról szakvélemények, feljegyzések készítése.

 

 

szolgáltatásaink3

 

Ingyenes szolgáltatások:

 

  • Környezetvédelmi állpotfelmérés

 

Változik a hulladékokkal kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség

2014-12-26

A 309/2014.(XII.11.) Korm rendelet alapján megszűnt a kis mennyiségű veszélyes hulladékot termelő adatszolgáltatók adatszolgáltatási kötelezettsége, amely viszont nem mentesíti az ilyen hulladékbirtokosokat a hulladék nyilvántartás vezetésének kötelezettsége alól!

 

hir19.jpgA hulladékokkal kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségekről szóló 309/2014.(XII.11.) Korm rendelet 2015. január 01. hatályba lép.

A rendelet 19.§(1) alapján a 2014. évi adatszolgáltatásokat már ezen új rendelet előírásai szerint kell teljesíteni.

Az építési ill. termelési hulladékokkal kapcslatosan nincs változás, viszont veszélyes hulladékok esetében visszaállították a régi hulladékgazdálkodási törvény végrehajtási rendeletében meghatározott 200 kg hulladék mennyiségi limitet. Azon kis mennyiségű veszélyes hulladék termelőknek, amelyek a 220/2012.(XII.29.) Korm rendelet szerint volt kötelezettségük a 100 kg-os küszöbérték miatt, azt javasoljuk, hogy 2015 januárjában az EHIR: HIR-KÖT adatlapon történő elektronikus adatszolgáltatással szíveskedjenek kiléptetni a telephelyüket a Hulladék Információs Rendszerből, továbbá az HIR-ÉV hulladékos adatszolgáltatást a 2014. évre vonatkozóan tegyék meg nullásan, 2015. március 01-ig: a bevallás borítólapján levő "Adatszolgáltatás" blokk bal alsó részében levő jelölőnégyzet bejelölésével.

A bejelentés elmulasztását 200.000 Ft hulladékgazdálkodási bírsággal szankcionálhatja a hatóság.

Vissza a hírek listájához