szolgáltatásokszolgáltatásaink

 

Környezetvédelmi szolgáltatói tevékenységek:

 

 

Engedélyek:

 

 

szolgáltatásaink2

 

Környezetvédelmi megbízotti szolgáltatói tevékenységek:

 

  • Komplex környezetvédelmi ellenőrzés a megbízó telephelyén (a szerződésben meghatározott gyakorisággal). Az észlelt hiányos-ságokról, szabálytalanságokról szakvélemények, feljegyzések készítése.

 

 

szolgáltatásaink3

 

Ingyenes szolgáltatások:

 

  • Környezetvédelmi állpotfelmérés

 

Otthonunk megfelelő szigetelésével csökkenthető a környezet szennyezése

Számos módon hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához. Szerencsére napjainkban egyre inkább előtérbe is helyezik a környezettudatosságot, melyet az állam különböző módon támogat még. Az elektromos energia felhasználásának fejlődésével már az autók működése, és az otthonok fűtése is megoldható környezetszennyezés nélkül. Azonban sajnos ezt nem sokan engedhetik meg maguknak.

A hétköznapi emberek nagy átlaga még mindig fa, illetve gáz fűtés útján biztosítja otthonában a megfelelő hőmérsékletet. Otthonunk az a pont, ahol mi is tehetünk valamit a környezet terhelésének csökkentéséért.

Hosszú távú megtérüléssel ugyan, de egy modern szigetelő rendszer sokat segít a fűtési igény csökkentésében, amely pénz és energia megtakarítást eredményez. Ez a fajta megtakarítás pedig a káros anyag kibocsátásának csökkenéséhez is vezethet.

A megfelelő szigetelés több összetevőből épül fel

szigeteléssel csökkenthető otthonunk fűtési igényeHázszigetelés alatt első körben mindenkinek az oldalfalak polisztirollal való leburkolása ugrik be, azonban sok múlik a tetőtéren keresztül elszálló, valamint az ablakok üvegfelületein kijutó melegen is.

Az ablakok beépítésénél ügyelni kell arra, hogy minél nagyobb beépítési mélységgel és légkamra számmal dolgozzunk. A mai modern műanyag ablakok szigetelő képessége már szinte tökéletes, így rengeteg fűtési energiát spórolhatunk meg.

A födém szigetelését érdemes párazáró fóliával és kőzetgyapottal megoldani, így a fent elszálló pára nem rongálja a gyapot szigetelő képességét. A kőzetgyapotot érdemes két rétegben letenni úgy, hogy az elemek közötti rések fedésben legyenek, ezáltal a szigetelő képesség még inkább megnő.

A szigetelés vastagságával ne spóroljunk. Minél vastagabb szigetelőanyagot alkalmazunk, annál hatékonyabb lesz otthonunk hő megtartása, amely drasztikus mértékű fűtési igény csökkenést eredményezhet. A fűtés csökkenésével a kibocsátott szennyező anyagok mértéke is csökken, amellyel egészségesebb környezet jöhet létre. A Szőnyi Hotel Budapest nem lakóház, de nagyon jó példa arra, hogy hogyan csökkenthetjük káros anyag kibocsátást a jó szigeteléssel.